3x BIO Студено пресовано масло от нийм
- растителна суровина
- многофункционална употреба
- студено пресовано
- Продуктът е в наличност
- Изпращаме утре!
- Старата цена е цената, на която бихте закупили всички 3 продукта поотделно на редовни цени.
Нийм (Melia azadirachta) е мощно, вечнозелено дърво, произхождащо от Индия, известно с бързия си растеж и издръжливост.
В аюрведичната традиция е дълбоко уважавано от хилядолетия и заради многофункционалността си се причислява към най-свещените растения.
Традиционните култури от незапомнени времена пълноценно оползотворяват всички негови части – от листата и кората до плодовете.
Дървото е известно с изключителната си естествена устойчивост и способност за самозащита от външни влияния, а тази уникална сила предава чрез плодовете си и в съвременните подхранващи формули.
Най-голямото богатство и концентрацията на активните вещества на това аюрведично дърво се крият в семената на плодовете му, от които се получава ценното масло.
Маслото от нийм се получава изключително чрез процес на студено пресоване. Този щадящ процес гарантира пълното запазване в маслото на всички ключови мастни киселини, специфичните горчивини и останалите благотворни натурални съединения.
Автентичността на 100% маслото ще разпознаете веднага – отличава се с богата текстура и изразен, остър билков аромат, напомнящ на чесън.
Заради върховите си почистващи и защитни свойства представлява незаменим елемент в грижата за дома ви и цялостната грижа за тялото.
BIO Студено пресованото масло от нийм предлага изключително широк спектър на приложение и можете лесно да го включите в различни ежедневни ритуали:
Важна забележка относно текстурата: При температури под 21°C маслото от нийм естествено се сгъстява и започва да се втвърдява. Ако това се случи, поставете шишенцето в топла вода за няколко минути преди употреба, за да стане отново течно.
Съставки (INCI): BIO студено пресовано масло от нийм / Melia Azadirachta Seed Oil (CAS: 8002-65-1 / 90063-92-6).
Нето количество: 3 x 250 мл = 750 мл
Препоръки за употреба: За приготвяне на козметични продукти, като кремове, шампоани, лосиони, сапуни и пасти за зъби. Използва се като съставка във формули, като се смесва с основата на продукта. Обикновено се използва в малки концентрации (приблизително 0,5–2%).
Внимание: Суровина за последваща формулация. Не е предназначена за директна употреба или консумация. Само за външна употреба. Съхранявайте далеч от деца. Не използвайте неразредено върху кожа или коса. Избягвайте контакт с очите или лигавиците. Цветът и ароматът на маслото могат да варират между партидите, което е следствие от естествения му растителен произход и не влияе на качеството му.
Съхранявайте плътно затворено, на хладно и сухо място.